Sporturile Care Pot Fi Practicate Fără Teamă În Criza Hemoroidală

beneficiile inotului

Persoanele care suferă de hemoroizi trebuie să evite să stea foarte mult timp jos sau în picioare, iar exercițiile fizice sunt cea mai bună modalitate de îmbunătățire a circulației. Cu toate acestea, pregătirea fizică foarte solicitantă sau sporturile care implică aplicarea unei presiuni ridicate asupra vaselor de sânge din zona rectală trebuie evitate.

Simptomele hemoroidale pot fi ameliorate prin exerciții fizice de tip cardio cum ar fi mersul, alergatul sau înotul.

Exercițiile fitness și aerobic pot fi practicate fără probleme atât timp cât se evită cele care pun o presiune suplimentară asupra regiunii anale. Trebuie evitate spinning-ul sau cycling-ul genuflexiunile, ridicarea de greutăți și exercițiile pe aparatele de vâslit. Persoanele care suferă de hemoroizi pot alege să face exerciții yoga, gimnastică, sărituri cu coarda, kickboxing sau schi. Acestea ajută la tonifierea musculaturii, eliminând stresul.

În criza hemoroidală, dar și în perioadele în care venele situate în peretele anusului și rectului nu sunt dilatate se recomandă evitarea sporturilor care se practică stând jos. În această categorie intră ciclismul, motociclismul, echitația, sporturile care presupun vâslitul.