Hemoroizii În Timpul Sarcinii

Când sarcina apare, de cele mai multe ori și hemoroizii își fac simțită prezența. Dacă ai probleme cu constipația, hemoroizii sunt aproape asigurați, deoarece bolul alimentar dur exercită presiune pe vene și le provoacă inflamarea. Sarcina pune de asemenea presiune pe vene, mărind volumul uterului. La o persoană sănătoasă, hemoroizii dispar curând după ce bebelușul ia naștere.

Pentru a diminua probabilitatea de apariție a hemoroizilor, îți recomandăm să nu petreci mult timp în șezut, dar nici să nu stai mult în picioare. Șezând se pune presiune pe rect, fapt care cauzează umflarea venelor, deci apariția hemoroizilor. Stând în picioare se dezvoltă o tensiune datorată greutății sarcinii care conduce, și ea, la dezvoltarea hemoroizilor.  Așadar, evită să petreci mult timp pe scaun, dar și să stai mult timp în picioare.

Mănâncă cât poți de des fibre. Cele mai bune alegeri alimentare ar fi cerealele integrale, fructele precum merele, zmeura, perele sau bananele și legumele – în special fasolea, mazărea, lintea, semințele de in. Dacă nu reușești să incluzi în alimentația ta sursele menționate, poți oricând să apelezi la un supliment alimentar gata să-ți completeze necesarul de fibre. Cele mai recomandate sunt  suplimentele cu fibre solubile, fiind bune la gust și ușoare în procesul digestiv.

Hidratează-te intens și fă cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi, la recomandarea medicului tău.

Dacă totuși hemoroizii își fac simțită prezența, îți recomandăm băile calde de șezut. Ai grijă la tipul de medicamente pentru care optezi, indicat este ca administrarea lor să fie mereu avizată de către medicul tău.

© Copyright 2020