prescriere tratament hemoroizi

Tratament cremă / supozitoare hemoroizi interni și externi 

Boala hemoroidală sau prezența hemoroizilor reprezintă un diagnostic pus de către un cadru medical de specialitate în urma unei discuții medic-pacient în vederea definirii simptomatologiei, dar și în baza efectuării unui set de examinări proctologice, care pot fi vizuale sau prin intermediul unor proceduri tehnice medicale. În urma confirmării diagnosticului, se va stabili o schemă de tratament pentru hemoroizi în funcție de stadiul evolutiv al bolii. 

Cum scapi de hemoroizi?

Nu există un tratament general anti hemoroizi ce poate fi urmat de catre orice pacient, fără a lua în cosiderare stadiul bolii hemoroidale. Indiferent dacă vorbim despre tratarea hemoroizilor interni sau externi, boala hemoroidală poate fi vindecată prin mai multe operațiuni terapeutice. În funcție de stadiul evolutiv al hemoroizilor, de posibila prezență a anumitor complicații, dar și de diverse patologii asociate, medicul va alege cel mai bun tratament pentru hemoroizi pentru fiecare pacient în parte.

Un tratament complet împotriva bolii hemoroidale constă în:

·       Adoptarea unui stil de viata sanatos

·       Toaleta locală corecta, care este esențială

·       Corectarea sau eliminarea factorilor favorizanți care au condus la apariția hemoroizilor

·       Administrarea tratamentului de bază pentru ameliorarea rapidă a simptomelor și chiar vindecarea afecțiunii în formele ușoare

·       În cazurile mai severe, medicul specialist  va alege procedura de intervenție cea mai potrivită

Tratamente în boala hemoroidală

În funcție de diagnosticul pus și de gravitatea bolii, tratamentul pentru hemoroizi poate cuprinde una sau mai multe dintre următoarele opțiuni:

·       Tratament medicamentos: în cazul în care pacientul se confruntă cu o fază incipientă a bolii hemoroidale, exista creme, unguente sau supozitoare pentru hemoroizi. Specialiștii recomandă administrarea locală de preferință a unui produs care conține o combinație de anestezic și flebotonic.

·       Remedii naturiste pentru hemoroizi: compresele infuzate, băile de șezut sau cataplasmele pot fi un remediu natural care să ajute în tratarea bolii hemoroidale, în special în faza incipientă.

·       Trombectomia hemoroidală: Tromboza hemoroidală este o complicație ce apare în cazul hemoroizilor externi și care se înlătură prin această procedură medicală.

·       Tratamente curative: În cazul hemoroizilor fără complicații, medicul specialist poate recomanda proceduri precum: crioterapia, scleroterapia, metoda cu aburi (se face numai în regim de spitalizare) etc.

·       Proceduri minim invazive: radiofrecvență, fototermocoagularea în spectru cu infraroșu sau aplicarea de tratament topic sunt câteva exemple de astfel de proceduri ce ajută la eliminarea hemoroizilor.

·       Intervenții chirurgicale: în cazul unui stadiu avansat al bolii hemoroidale și în funcție de diagosticul pus de medicul specialist, se poate recurge și la intervenții chirurgicale în vederea înlăturării hemoroizilor precum: hemoroidectomia sau alte tehnici cunoscute de specialiști (ligaturare, scleroterapie, laser etc).

Tratament medicamentos împotriva hemoroizilor interni și externi 

Adesea, boala hemoroidală este depistată în fazele incipiente și tratamentul medicamentos, urmat acasa, este una dintre primele alternative oferite de către medicul specialist. Astfel, unguentele, cremele și supozitoarele pentru hemoroizi sunt printre cele mai eficiente remedii în acestă situație.

Dat fiind faptul că modul de utilizare al tratamentelor medicamentoase se face adesea local, igiena pacientului este foarte importantă, în special înaintea aplicării tratamentului. 

În general, dacă boala hemoroidală este descoperită la timp și tratată corespuzător, hemoroizii dispar. Este important să urmați întotdeauna recomandările medicului specialist întocmai.

 

Tratament hemoroizi interni și externi cu PROCTO-GLYVENOL®

 

este indicat în tratamentul local al hemoroizilor interni și externi. Acesta conține o combinație de substanțe antiinflamatoare și anestezice, fiind disponibil sub formă de cremă rectală sau supozitoare.

Ce conţine Procto-Glyvenol®

Substanţele active din Procto-Glyvenol® supozitoare şi Procto-Glyvenol® cremǎ rectală sunt tribenozida 5% şi lidocaina 2%. Nu conține corticosteroizi

Prima substanţă activă, tribenozida, are efect antiinflamator local asupra vaselor mici de sânge. Cea de-a doua substanţă activă, lidocaina, este un anestezic local care calmează rapid mâncărimea, usturimea şi durerea provocată de hemoroizi.

 

Cum se administrează Procto-Glyvenol®

Administrați un supozitor Procto-Glyvenol® sau aplicați crema rectală Procto-Glyvenol® de 2 ori pe zi, dimineața și seara, până la ameliorarea simptomelor acute. Ulterior, Procto-Glyvenol® cremă rectală sau Procto-Glyvenol® supozitoare se poate administra o dată pe zi.Dacă simptomatologia nu se ameliorează după o săptamână, trebuie să consultaţi medicul!

Procto-Glyvenol® nu trebuie utilizat în timpul primelor 3 luni de sarcină. Se poate utiliza începând cu luna a 4-a de sarcină şi în timpul alăptării numai la recomandarea medicului; nu trebuie depăşită doza recomandată.

Conţinutul ambalajului

Procto-Glyvenol® supozitoare – cutie cu 2 folii a câte 5 supozitoare

Procto-Glyvenol® cremă rectală – cutie cu un tub a 30g cremă şi un aplicator din PE.

procto glyvenol crema si supozitoare

Unde găsesc Procto-Glyvenol®

Procto-Glyvenol® este disponibil în farmaciile din întreaga ţară. Pentru mai multe informații consultați:

Prospect Procto-Glyvenol® Supozitoare

Prospect Procto-Glyvenol® Cremă Rectală

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală.

Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj