Alimente Care Trebuie Evitate În Boala Hemoroidală

fast food

Dieta este un element foarte important în prevenția bolii hemoroidale. Limitând consumul de alimente sărace în fibre se pot evita tulburările digestive cum ar fi diareea sau constipația. Acestea cresc presiunea din interiorul colonului și sunt însoțite de forțarea defecației, putând fi cauza pentru apariția hemoroizilor.
Alimentele cu un conținut scăzut de fibre care trebuie evitate sunt carnea, brânzeturile, ouăle, înghețata, orezul alb și produsele de panificație și patiserie care au la bază făină albă sau alte tipuri de dulciuri. Fructele sunt recomandate persoanelor care suferă de hemoroizi, dar de menționat este faptul că partea cea mai importantă a fructului este coaja pentru că este bogată în fibre alimentare. De aceea, curățarea de coajă a fructelor cum ar fi merele sau perele nu este indicată, iar consumul de fructe a căror coajă trebuie eliminată (banane) nu este încurajat.
Alimentele procesate consumate frecvent pot produce constipație pentru că fibra naturală a fost eliminată din acestea. În această categorie care trebuie eliminată pe cât posibil din dietă se încadrează mâncărurile preambalate, mâncărurile care se prepară instant, gustările și dulciurile. Grăsimile animale nu sunt recomandate în criza hemoroidală, cu toate acestea există și grăsimi sănătoase care pot fi consumate cu încredere. Este vorba de uleiul de măsline sau de semințe de struguri, semințele de in, nucile sau avocado.
Alimentele foarte condimentate trebuie de asemenea excluse din dietă pentru că pot cauza inflamarea vaselor de sânge și irită mucoasa rectală. Piperul, boiaua dulce sau picantă, condimentele indiene, muștarul iute, ketchup-ul picant, ardeii iuți pot agrava criza hemoroidală. În plus, excesul de sare poate avea efecte nedorite. Nivelul crescut de sodiu contribuie la creșterea presiunii arteriale și contribuie la inflamarea venelor rectale.
Alimentelor care contribuie la instalarea crizei hemoroidale, li se adaugă băuturile stimulante cum ar fi cafeaua, ceaiul negru, energizantele sau băuturile acidulate. Acestea, dar și băuturile alcoolice care contribuie la deshidratarea organismului trebuie consumate în cantități moderate sau excluse din dieta.