Hemoroizii Pediatrici

copil pe wc

Chiar dacă hemoroizii afectează de obicei populația adultă, în proporție de peste 75%, uneori și cei mici se pot confrunta cu această afecțiune. Cauzele sunt aceleași ca la adulți, dar uneori boala hemoroidală este mai dificil de identificat. Scaunele sunt dureroase, prezintă urme de sânge și cei mici se confruntă des cu senzație de balonare. O comunicare permanentă cu copilul ne asigură de starea sănătății lui. Vorbește cât mai des și mai deschis cu el, astfel el îți poate semnala și cele mai intime probleme.

Cauzele hemoroizilor la copii

Cea mai întâlnită cauză de apariție a hemoroizilor la copii este constipația. Din diverse motive, copilul poate refuza defecarea. Printre cele mai întâlnite motive sunt: anxietatea față de toaletă, frica față de băi publice sau pur și simplu amână momentul scaunului pentru o activitate mai interesantă, cum ar fi joaca. Rezultatul este scaunul tare, blocat în colon. Scaunul tare presează colonul, vezica și duce la inflamarea terminațiilor nervoase. 

Alte cauze ale apariției hemoroizilor la copii pot fi:

·       Statul îndelungat pe oliță crește riscul apariției de hemoroizi la copii

·       Tantrumurile frevente, plânsul regulat

·       O posibilă inflamație la nivelul colonului

·       Lipsa mișcării

·       Statul pe suprafețe tari

Simptomele și diagnosticarea hemoroizilor pediatrici

În cazul în care observi apariția unor sângerări rectale sau dacă copilul tău manifestă mâncărimi în zona anală sau o senzație de disconfort, este indicat să apelezi la un medic specialist. Acesta va examina zona internă și/sau externă a anusului în vederea recomandării tratamentului optim pentru prevenirea apariției hemoroizilor la copii.

Tratamentul hemoroizilor la copii

Pentru a se vindeca hemoroizii trebuie să modifici obiceiurile alimentare ale copilului tău, în primul rând introducând alimente bogate în fibre in dieta lui zilnică. Dacă este dificil și copilul refuză, poți apela la un supliment alimentar. Zona anală a micuțului trebuie să fie curățată cu grijă, fără a folosi produse ce pot irita. Cât de des posibil, fă-i copilului băi de șezut. Urmărește-i scaunul până când problema este rezolvată.

Alte remedii la care poți apela sunt:

·       Pungi cu gheață sau comprese reci

·       Bai călduțe

·       Hidratare

·       Mișcare și exerciții fizice regulate

Cel mai important aspect în cazul în care copilul tău se confruntă cu hemoroizii este să consulți un specialist și să urmezi tratamentul indicat de acesta.