Hemoroizii Pediatrici

Chiar dacă hemoroizii afectează peste 75% din populația adultă, uneori și cei mici se pot confrunta cu această afecțiune. Cauzele sunt aceleași ca la adulți, dar uneori boala hemoroidală este mai dificil de identificat. Scaunele sunt dureroase, prezintă urme de sânge și cei mici se confruntă des cu senzație de balonare. O comunicare permanentă cu copilul ne asigură de starea sănătății celor mici. Vorbește cât mai des și mai deschis cu ei, astfel ei îți pot semnala și cele mai intime probleme.

Cea mai întâlnită cauză de apariție a hemoroizilor la copii este constipația. Rezultatul este scaunul tare, blocat în colon. Scaunul tare presează colonul, vezica și duce la inflamarea terminațiilor nervoase. Din diverse motive, copilul ar putea refuza defecarea. Printre cele mai întâlnite motive sunt: anxietatea față de toaletă, frica față de băi publice sau pur și simplu amână momentul scaunului pentru o activitate mai interesantă, cum ar fi joaca.

Pentru a vindeca hemoroizii copilului tău trebuie să îi modifici obiceiurile alimentare, în primul rând introducând alimente bogate în fibre. Dacă este dificil și copilul refuză, poți apela la un supliment alimentar. Zona anală a micuțului trebuie să fie curățată cu grijă, fără a folosi produse ce pot irita. Cât de des posibil, fă-i copilului băi de șezut. Urmărește-i scaunul până când problema este rezolvată.

© Copyright 2020